Tuesday, November 28, 2006

Zapada multa

Ieri am mers la sevici - dar am plecat devreme acasa (pe la 4) cind am auzit ca e seara de meci (e un stadion de baseball aproape de locul de unde iau autobuzul spre casa, si cam cu 2 ore inainte sa inceapa meciurile circulatia deja e data peste cap in general).

Bine am facut, dar meciul cred ca ar fi fost o problema minora, comparativ cu faptul ca a nins foarte tare (in suburbiile din nord a fost chiar furtuna de zapada). Am facut aproape o ora jumate pina acasa, dar am fost norocos: seful de grup a zis azi ca a incercat timp de 5 ore sa ajunga acasa (sta la mai putin de o ora de mers cu masina, in mod normal) dar a renuntat si s-a dus sa doarma la un hotel, pe drum...

Problema aici in zona Seattle e pe de o parte ca lumea nu e obisnuita cu zapada si se sperie imediat, dar si ca sint foarte multe drumuri in panta, si pe buna dreptate e greu de condus.

Azi am lucrat de acasa - si cred ca 90% din oameni au facut la fel. Pe la prinz am iesit nitel cu Ale in curtea din spate si ne-am jucat cu zapada.

Am incercat sa facem un om de zapada, dar zapada era destul de afinata si nu se lipea, asa ca ne-am multumit cu unul micut de tot. Si acela insa nu a rezistat mult, caci o data ce am trecut la faza a doua de joaca (bataie cu bulgari), Ale s-a orientat rapid si l-a sacrificat, transformindu-l in bulgari. Nici nu am apucat sa-i fac poza.

Am alternat bataia cu zapada cu concursul de aruncat cu bulgari in bradul mare din spate - se vede in poza ca inca sint un aruncator foarte meserias :-)

Contrar aparentelor din poza precedenta, Ale a ris cu gura pina la urechi mai tot timpul (mai ales cind "ma nimerea", vorba vine, caci venea chiar in spatele meu si la cit sint de mare era si greu sa ma rateze)

Sunday, November 26, 2006

Poza cu Mos Craciun - si zapada

Aseara a fost "ceremonia de aprindere a pomului de Craciun" in Kirkland. Noi am ajuns pe la 6 acolo: era frig, ploua si in consecinta era putina lume. Bradul urma sa fie aprins la 7, dar ne-am hotarit sa mergem acasa la caldura (si sa venim sa-l vedem aprins intr-una din urmatoarele 30 de zile pina la Craciun).

Se faceau si poze cu Mosu' intr-o cafenea, dar lui Ale i-a fost frica (sau rusine) sa se apropie, asa ce am facut poze cu un mos de lemn (de care nu i-a fost frica):

Era si un Mos Nicolae prin apropiere, tot de lemn:

Azi a continuat sa fie frig si chiar a nins! Ceea ce e un fenomen destul de rar pentru iernile de aici (iarna trecuta, din cit imi amintesc, a nins o singura data incit s-a pus nitica zapada sa facem un om e zapada mic in curte, dar apoi s-a topit zapada in citeva zile). De fapt continua sa ninga - sa vedem cum o sa reziste palmierii din curtea din spate:

Saturday, November 25, 2006

Foc de Ziua Recunostintei

Fara legatura directa cu Ziua Recunostintei (care a fost pe 23 noiembrie), dar ne-am facut curaj si am facut focul in semineu pentru prima oara de cind ne-am mutat in casa.

Planul era sa chemam pe cineva sa curete hornul intii, dar cum a venit frigul inainte sa chemam, si pe de alta parte am stat acasa si joi si vineri, am cumparat 2 legaturi de lemne de foc - una de 5 lemne mari si cealalta cam cu 20 de bucatele mici - si am facut primul foc, in semineul de sus.

Apropo, in dreapta pozei se vede si o mostenire de la fostii proprietari: ne-au lasat in semineul de jos un pachet cu ceva special, care arde 3 ore si "pocneste" ca un foc veritabil - cel putin asa scrie pe pachet, inca nu l-am incercat; probabil e din lemn tratat, sau si mai probabil e ceva pur si simplu artificial.

Monday, November 06, 2006

Citi ani are tati

Discutam cu Ale la masa, si a venit vorba de ziua lui Miha de poimiine.

Ale: "Wow, si citi ani implineste mami?"

Eu, dau sa raspund...

Ale, repede: "Stai, nu-mi zice, lasa-ma sa ghicesc... 31??"

Eu, foarte surprins: "Bravo, Ale, cum ai ghicit?"

Ale, imi explica cu rabdare: "E simplu, ca acum are 30!"

Tot Ale: "Dar tu citi ani ai?"

Eu: "Ghici!"

Ale, se gindeste profund, se uita la mine, apoi zice sigura pe sine: "44!"

Ziua Ilincai

Am fost invitati la ziua Ilincai duminica asta - a implinit 3 ani! Au avut un spectacol cu papusi - o tanti a venit si a instalat o mica scena:

Personajul principal era un "possum" - un fel de soarece. Acesta avea un anunt foarte important de facut, dar fiindca era asa timid si nu era obisnuit cu atitia copii cu nume neobisnuite (pentru el, care traia in padure), a lesinat de emotie. A incercat Ilinca sa-l trezeasca dindu-i sa miroasa o floricica, dar degeaba:

Fiecare copil trebuie apoi sa isi aleaga un nume de planta sau floare, ca sa nu mai fie speriat soricelul - Ale si-a ales "Carnation" (garoafa). Apoi au trebuit sa faca niste libelule din hirtie, etc, se complica povestea...

... dar pina la urma e cu happy-end: soricelul-possum se trezeste pina la urma, si reuseste sa treaca peste emotii si face anuntul foarte important, care consta din a-i ura "La Multi Ani" Ilincai:

Saturday, November 04, 2006

Ale si Ana danseaza

Am pus online un video vechi de vreo 3 ani, cu Ale si Ana "dansind" la o petrecere:

Daca nu vedeti fereeastra de video mai jos, puteti face click aici.

Lectii de limba romana

In ultima vreme m-am plins la toata lumea cum ca Ale nu prea mai vorbeste romaneste, si azi mi-a dat o lectie: eram in masina in drum spre lectia ei de gimnastica, si ploua rau de tot.

Eu: "Stii, Ale, cum se zice cind ploua tare de tot? In engleza se zice "It rains cats and dogs". Iar in romaneste se zice..." si m-am blocat, nu mai stiam cum se zice. Aveam in cap doar "ploua cu pietre", care evident inseamna altceva.

Alex (dupa ce se gindeste putin): "Parca era ceva cu 'galeata'...." :-)