Saturday, August 26, 2006

Castele de nisip

Azi am fost in Seattle, la "Festivalul castelelor de nisip". Am citit despre asta cu totul intimplator ieri, in ziar. A fost organizat in centrul orasului, in piata Westlake: pur si simplu au adus cantitati foarte mari de nisip si le-au pus in piata, printre banci. Sint foarte curios cum o sa faca curat :-)

Centrul atractiei a fost un "castel" facut de profesionisti (sau maniaci). Se numeste "Plumbing nightmare" ("Cosmarul instalatorilor" sau asa ceva) - sint niste instalatori care-s foarte ocupati incercind sa astupe numeroasele gauri in tevile de la o casa. Finisajul este superb, nu stiu cum au facut toate detaliile:

Mai era si o zona cu castele facute de amatori (am vazut intr-un grup de "castelari" si pe cineva de la mine de la servici): erau mai mici si cu mai putine detalii comparativ cu "cosmarul instalatorului":

Tot in zona de amatori era si un "castel" cam sadic: (daca nu se vede foarte bine din unghiul din care am facut poza: victima piciorului de urias e un baietel care se juca baseball (sapca pe cap, manusa in mina stinga, mingea linga el).

Wednesday, August 23, 2006

Gradina

Vara a fost foarte calduroasa si ni s-a uscat aproape toata iarba din gradina. Mai e verde doar iarba care sta la umbra pomilor.

Marul insa pare sa o duca bine, are o gramada de mere. Vecinii (Michelle si Alex) m-au mai intrebat o data daca chiar ne trebuie merele, si Michelle ne-a zis ca Alex stie sa faca o placinta de mere nemaipomenita :-)

Miha a avut ideea sa punem niste flori in spate, pe "deck"-uri (cum se numesc chestiile astea in romaneste?). Apropo, in pozele cu florile se vede si piscina pe care si-au montat-o vecinii din spate (Ale zice din cind in cind: "Da, Mustafa e foarte norocos ca parintii lui i-au pus piscina...).

Sunday, August 20, 2006

Petrecere la Chucky Cheese

Multi parinti serbeaza ziua copiilor la "Chucky Cheese", unde sint tot felul de masinute si jocuri pentru copii (si e si pizzerie). Ale a fost invitata la ziua lui Ali si Gabe (Ali implineste 6 ani, Gabe implineste 5 - si cum au zilele de nastere apropiate parintii ii serbeaza odata) - Miha a fost cu ea, eu am stat acasa.

Ali e fetita (care apare impreuna cu Ale in pozele de mai jos - de fapt o cheama... Alexandria!). Gabe e fratele ei.

La un moment dat cineva de la restaurant a venit si i-a invatat pe copii sa danseze dansul lui "Chucky" - Ale nu vrut sa danseze. Interesant, caci acasa danseaza mult singura, cred ca s-a rusinat ca era prea multa lume acolo.

Saturday, August 19, 2006

Lectii de inot

"Steaua de mare" (starfish) - asa le invata sa faca pluta, le zice sa stea cu miinile si picioare intinse si departate, ca o stea de mare.

Ale e foarte fericita in apa

"Am plecat sa inot nitel, ma intorc mai tirziu"

Ale se intoarce acum (e cea cu capul in apa, inoata "crawl"!)

La Balet

In vacanta de vara, Miha a dat-o pe Ale la balet. A mers citeva saptamini la rind (o data pe saptamina).

La ultima lectie au fost invitati si parintii (a fost ca o trecere in revista a ce au invatat) - din pacate eu nu am putut sa vin, am avut o sedinta importanta la servici...

Ale e foarte mindra de ce a invatat, si mi-a aratat cam de 100 de ori care-s cele mai importante 5 pozitii :-)

Tuesday, August 15, 2006

Cu Ilinca, la Edwards Park

Duminica am fost la Edwards Park - au cel mai mare loc de joaca pe care l-am vazut la vreun parc:

Au venit si Vichi si Costin cu Ilinca. Le-am dat catelusul ceramic pictat de Ilinca (si nitel de Vichi :-) ) la "Paint Away", de ziua lui Alex (Miha a fost sa le ia inca de simbata, dureaza o saptamina sa le arda).

Ale este mare maestra la catarat...

... si se pare ca si la fotbal:

Dandy

Dandy este catelul lui Sabit si al Alissei (parintii Sarei si ai lui Harris). Ei sint in vacanta in Europa pentru o luna, si Alissa a rugat-o pe Miha sa-i dea de mincare lui Dandy seara (dimineata vin alti prieteni si au grija de el). Am fost vecini cu ei jumatate de an, dupa ce am cumparat casa (tata se juca cu Dandy si-l stropea cu furtunul, sa nu mai latre :-) ), apoi s-au mutat mai spre centrul Kirklandului.

Pe Miha o cunoaste cel mai bine. La mine latra mai demult, dar acum, de cind merge Miha la el seara (si am mai fost si eu de citeva ori cu ea) nu ma mai latra. Intr-o seara chiar l-am scos la plimbare in parcul de linga ei.

Oricum, doar Miha are curaj sa intre la el in curte deocamdata.

Wednesday, August 09, 2006

Probleme existentiale

Alecuta are probleme existentiale; acum citeva luni incepuse sa ne intrebe "de ce murim?", "ce se intimpla cu noi cind murim?". Acum, dupa ce a implinit 6 ani, incepe sa plinga din senin, spune "nu vreau sa cresc mare!", sau "cind o sa trebuiasca sa iau carnetul de conducere, de unde o sa stiu unde sa merg sa-l iau?", sau "cind o sa am eu bebe, de unde stiu cum sa ajung la spital?". Aseara am linistit-o spunindu-i ca mami si tati o sa fie intotdeauna cu ea, chiar cind o sa fie mare, si o sa o ajute sa gaseasca centru pentru carnete de conducere, sau spitalul pentru nastere, doar asa a adormit...

Sunday, August 06, 2006

Ziua lui Ale

Azi (5 August) i-am serbat ziua lui Ale, la "Paint Away", un ateliar de ceramica: iti poti alage o figurina de lut, o pictezi, si peste o saptamina e gata arsa frumos, o iei acasa. Au o cameruta speciala in spate pentru petreceri - altfel poti merge acolo fara ocazie speciala, si stai in sala mare, "la comun".

Din pacate am uitat aparatul foto acasa, si fiindca oricum am fost nitel in intirziere si nu dura decit 2 ore petrecerea (asa e sistemul lor, pentru a putea planifica cit mai multe petreceri in timpul zilei), si banuiam ca o sa aiba altii aparat, nu m-am mai intors dupa el. Am facut poze si cu aparatul lui Vichi, si cu cel al lui Alina/Dan.

Saturday, August 05, 2006

La picnic

Amazon organizeaza un picnic anual pentru toti angajatii din Seattle. Anul trecut nu am mers pentru ca a fost chiar in perioada cind ne-am mutat noi de la apartament la casa, insa anul asta nu l-am mai ratat.

In primul rind, Ale compensat pentru lipsa poneilor de la zoo, si i-a calarit aici:

A juca apoi minigolf (chiar de vreo 3 ori) - a descoperit la Leavenworth ca ii place.

Ale a fost foarte incintata sa i se face un "airbrush tatoo":

Si spre sfirsit a prins curaj sa mearga chiar in "masinute" (erau cu pedale):

Am facut chiar concurs de masinute cu Ale...

... si a cistigat ea:

Picnicul a fost organizat undeva la o ferma, la North Bend (cam 40 de minute cu masina de la noi, e pe I-90 in est de Seattle, la munte). Mai la est de acolo, unde incep muntii seriosi, erau nori si probabil ploua - au ajuns si la noi niste picaturi, vreo 10 minute, dar in rest a fost foarte frumos.

La Zoo

Am fost la gradina zoologica din Seattle la mijlocul lui iulie, cu Didi si Mihai. Am avut ghinion insa, a fost o zi foarte calda (si noi am ajuns acolo pe la prinz) si mai toate animalele se ascundeau de soare...

... cu putine exceptii:

Nu erau deschis la ponei, dar in schimb era deschisa expozitia de fluturi:

Copiii s-au bucurat sa se joace impreuna, ca de obicei:

Wednesday, August 02, 2006

Leavenworth - oraselul in stil bavarez

De 4 iulie mi-am inca luat 2 zile libere si am fost la Leavenworth, la 3 ore cu masina in est de Seattle. Acum citeva zeci de ani cineva din oras a propus ca in centru toti comerciantii sa-si aranjeze magazinele in stil bavarez, pentru a atrage turisti in zona - ca masura de reabilitare economica a orasului. Ideea a avut succes, sint multe hoteluri si cel putin cind am fost noi era plin de turisti.

Chiar in ziua de 4 iulie au fost tot felul de atractii pentru copii, inclusiv "face painting".

Am cascat gura prin magazine...

Am baut bere...

Spargatoare de nuci - ce faceau oamenii cu ele pe timpuri? Chiar mincau atitea nuci?

Ne-am intilnit intr-o dupa-amiaza si cu Laura si cei 3 baieti ai ei (cel mijlociu este coleg de clasa cu Alex) si am mers la pizza.

Ne-am plimbat cam o ora pe niste potecute de linga riu, dar asta a fost singura iesire "in natura", in rest am stat in oras. Cel mai mult timp l-am petrecut probabil la piscina hotelului.