Sunday, February 04, 2007

Seara de discoteca

Ale a avut seara de discoteca la scoala vinerea asta - s-a tinut in sala de sport de la scoala si a fost organizata de "PTA" (asociatia de parinti a scolii): au avut un DJ (probabil tot un parinte) care i-a tinut pe copii in priza cam 2 ore.

Au exersat la scoala toata saptamina (Ale venea acasa si incerca sa ma invete sa dansez "Macarena".

Am fost doar eu cu Ale - Miha a stat acasa sa-si faca tema pentru cursul de simbata dimineata.

In spatele lui Ale in poza urmatoare este prietena si colega ei de clasa Natasha, si invatatorul lor:

Sunday, January 21, 2007

Din nou despre porcusorul de Guineea

Porcusorul nostru de Guineea s-a mai dat pe brazda si nu mai e asa speriat. De fapt s-a facut chiar obraznic, si cum aude fisiit de punga incepe sa "guite" (adica sa chitaie) - in speranta ca umblam la punga de mincare pentru el. Din ce am experimentat pina acum, mincarea lui favorita este salata verde. Pe locul 2 sint morcovii.

Incercam sa-l lasam pe parchet in bucatarie (ca se curata mai usor in caz ca face ceva) ca sa se mai miste, dar ince e suficient de ingrozit incit sta nemiscat exact unde il pui - cu exceptia cazului cind ii vine sa faca pipi, caz in care face nitel scandal si se misca 5 cm sau asa si face acolo.

Tuesday, January 16, 2007

Iarna, din nou

A venit iar iarna (de fapt inca de saptamina trecuta): a nins suficient cit sa se aseze ceva zapada si sa dea circulatia peste cap.

La inceput cind am auzit cite probleme cauzeaza zapada aici in zona Seattle credeam ca e din cauza ca oamenii nu-s obisnuiti cu ea si se sperie prea usor. Are si asta partea ei de vina, dar principala problema e ca foarte multe drumuri sint in panta, si pur si simplu nu poti merge pe ele cu masina fara lanturi.

Am auzit de oameni care au trebuit sa-si abandoneze masina la 15 km de casa, seara la intoarcere de la servici, si sa mearga 3 ore pe jos pina acasa.

Iar un coleg de servici mi-a zis ca toate iesirile de pe autostrada din zona unde locuieste el erau blocate (probabil de zapada + masini abandonate) si a trebuit sa iasa de pe autostrada mult mai tirziu si conduca pe drumuri locale - si i-a luat 5 ore in loc de o ora cit era in mod normal sa mearga de la servici acasa...